Kroatien 2008!

19 Juni
Familjen Sahlén kom och hämtade mig på Gustavsgatan runt nio på morgonen. Vår resa ner till skåne var lite lång men ändå rolig, massa gamla godingar spelades i bilen, mycket skratt och en del sovande. Vi övernattade en natt nere i Skåne på ett hotell. Just för att vi skulle upp så tidigt för att börja våran resa ner till Kroatien. När alla hade kommit in på hotellet så möttes man bara utav glada och uppspelta människor.


20 Juni
Klockan ringde runt 04.20. bara att hoppa upp och paka ihop lite och sedan dra sig ner till bilen. Vi åkte tåg över till Danmark för att vänta på vår buss som skulle ta oss genom lite länder och ända ner till Paradiset Kroatien! alla var helt taggade förutom Maddes Pappa Robban, och det kan jag förstå, strax bakom han satt det en liten dansk-unge som de måste ha vart något fel på. Han skrek hela vägen ner till Kroatien. natten vart man bara mer och mer irriterad. Men efter som våran familj fick platser längst bak i bussen och de andra familjerna längst fram så blev dom inte så värst störda utav ungen. Resan gick bra på bussen, lite köer på autobahn bara men vi kom fram tillslut.


21 Juni
Äntligen är vi framme till vårat paradis! Vägen var lite lång från reseptionen till våran lägenhet. Självklart fick vi längst bort från alla här med. Men vi Klagade absolut inte. Vi fick nog den bästa lägenheten utav alla, vi slapp en massa trapper ner till polen, slapp köpa till ett Ac-kort. Min första tanke när vi öppnade dörren var "Är detta sant ?" Jag har nog aldrig fått en sådan kännsla förut... Det var bara att hoppa i bikinin och traska bort till polen/havet. Senare blev de lite drickande och musik på våran balkong. Mysigt!


22 Juni
Idag blir det en tripp till Lidle, köpa lite mat och lite dricka. Vi har solat, badat och ätit en massa gott. Dock så brände ja upp mina axlar första dagen men det klagar inte jag på, för jag ville få färg! Madde och jag var och handlade lite saker, jätte kul att jag och madde har kommit varandra mycket närmare varandra! Även om vi har vart barndomskompisar hela mitt liv! Gillar dig Madde! Denna kväll vart de lite party på Larssons balkong, Vi var och käkade på resturangen bortanför vårat hotell. Jisses vilka knepiga hamburgare man fick, Dom delade typ på en fralla och de hade dom som bröd, har nog aldrig blivit så mätt på 1 hamburgare som jag blev då. Resturangen bjöd på Live musik och Mona och stefan bjöd på lite dans. En kanon kväll!


23 Juni
Vädret har vart helt sjukt varmt, helt underbart! Idag var det dax att gå en sväng till Punta där dom var för 2 år sedan på semester. Vi stannade till på en jätte fin resturand gör att svalka oss med en drink. väl framme i Punta så tog vi oss något att äta. Punta place´t var helt okej, men jag gillade vårt place bättre faktiskt! Madde och jag knallade bort till en tattuerare som var på ett ställe inne på hotell området, tyvärr så hade han stängt. så vi skulle gå dit en annan dag för att kolla om han hade tid för oss dagen innan vi skulle åka hem och hur mycket han skulle ha för vårat önskemål på tattueringar . Nattclubben som dom hade på hotellet där hade dom tagit bort. så vi fick ett tips på en annan clubb som vi skulle till. Vi gick dit och drack lite. Till och med madde Drack lite! Salle vart överlycklig! haha Salle och Marcus bjöd på lite dansuppvisning. sedan begav vi oss till våran resturang vid vårat hotell. Träffade tre tjejer och ett par britter. Detta var som dom andra kvällarna en helt kanon kväll!


24 Juni
Behöver jag skriva att vi har solat och badat idag? Tror inte det va? Det har vi gjort alla dagar. Vädret är mycket bra, varmt som attans. ca 35 grader i skuggan. Alla samlades på våran balkong som vanligt för att börja parta lite! Senare gick vi till resturangen för att fortsätta drickandet. Hur kul som helst, Marcus blev nog lite impad utav vad ja igentligen tål när det gäller drickandet. Madde gick hem tidigare, och jag bestämde mig för att ta sällskap med Salle och dom andra hem. Vi följde madde till polen så vi såg att hon kom hem. Sedan satt jag och pratade med Anna som är snart utbildad frisör hon med. de var lite roligt. marcus satt tyst och bara lyssnade på vårt babbel där på bänken haha de kunde inte ha vart så skoj. Våran kväll slutade runt cirka 04.


25 Juni
Har precis kommit upp från polen, och ska ta en liten powernap för det behövs nog när det är sena kvällar och varam dagar. Vaknar upp efter någon timma för att Robban är så himla snäll som fixar mat åt oss varje dag!  Efter maten så blire att göra sig i ordning för att alla ska in till Pula för att shoppa lite. Men Oj vilken otur vi hade, det var nationaldagen i Kroatien. så de flesta utav butikerna var stängda. Så denna dag avslutades tidigt för mig och madde, desutom en vit dag. Vi kom i säng runt 00.00..


26 Juni
Idag, i kväll hade våra familjer bokat bord på en resturan för att vi skulle se fotbollen, spanien och ryssland tror ja det var som spelade. Maten var kanon men ett litet minus var att man svettades som stryk det var supervarmt där inne. Efter ätandet vart de en shot som huset bjöd på, säger som grabbarna säger, Bensin! Usch! På vägen hem så stannade jag och grabbarna vid resturangen, när jag väl sätter ner min rumpa på stolen så ser ja en kille som ja o madde hade sett vid polen. Fick panik att madde inte var med så jag skickade ett sms till henne att hon skulle skynda sig att komme ner hit igen. Mycket sant så ser ja madde kommandes ner från trappan! haha Kul! Påvägen hem bestämde vi oss för att ta ett nattdopp i polen. Helt sjukt varmt var det. sedan vart det hem och duscha utav sig och hoppa ner i sängen.

27 Juni
Sola och badade idag, sedan drog vi till stan en sväng. Det blev sjukt varmt på stan så jag var tvungen att duscha när vi kom hem, Hjälpte madde med sitt öra. Hon har fått lock för örat. Lite obekvämt att inte höra vad man säger när folket pratar så de va otrevligt. Men efter maten så åkte Madde och hennes pappa Robban till Akuten för att hon hade så ont. Jag följde med grabbarna till Resturangen, och efter en stund kom Madde ner dit med. Vi träffade ett gäng från stockholm och en smålänning, Tim. Stockholmarna alex och stoffe (tror ja han hette) Och sedan en pojk som hette Joel. Men ja blev sådär lite anti dom, alla skröt om att dom var breakdansare och vissa skröt om att dom skatade o van en massa o va bäst i sverige ocv. Alla förutom Tim han bara satt där o såg glad ut haha. Alla grabbarna skulle åka hem imorgon, alla förutom joel han åker på onsdag. Joel kom till vårt bord för att han flydde från ett par holländare, men tillslut fick marcus dom båda. Vilket napp !? eller? ;D Skojar, vet att du inte gillar när ja skojar om det. förlåt! Salle var lagomt irriterad när marcus inte kom hem när vi hämtade honom. men tillslut så fick väl Salle hem honom runt ja vad var klockan halv 6 på morgonen, jag och madde gick in och lade oss.

28 Juni
Idag spelar Björn Rosenström på statt, och vilken otur Sarah har. Jag som ville se honom, men nu i efterhand tycker ja nog Kroatien resan slår allt.! Idag skulle Sussi och Robban plus de andra till lidle, men de blev inget med de, så vi körde 5-kamp på våran balkong med larssons familj och sahlen. Det var roligt, för jag Vann! :D Grabbarna grus, det vill säga Salle Marcus och tobbe var inne i Pula och festade i kväll. Efter femkampen så gick jag och madde ner till resturangen för att kolla om det var något röj där nere, men icke sa nicke. det var helt dött! så vi gick hem igen.

29 Juni
Idag blev de partaj som alla andra dagar typ! Vi hade bokat bord vid pol resturangen, men de var ingen höjdare, visst deras pizzor var hundra gånger godare än på de andra ställerna, men det fick man inte beställa nu. så jag och Maddes Pappa Robban beställde Winerschnitzel. Den var råå, blää! så det var ingen höjdare, men alla andra fick god mat så Grattis till er ! haha Gick till resturangen som vanligt, var lite röj där när alla vi kommer... Vi retade marcus lite för hans napp där, alla fick sig ett gott skratt, men ja kan nog förstå marcus sits där att det inte alls var så skoj.  Blev polbad idag igen, Säger bara en sak, Salle du är helt galen. Naken bad för hans del. så live bandets hugg fick tag i hans kallingar som hon drog på sig haha gud va roligt vi hade de! Vill tillbaka till Splendid resort!  :'(

30 Juni
Idag har ajg och madde planer att gå till lagunen och sedan till Punta, de andra hotellet. för att boka tid hos tattueraren. Och gissa det gick så nu har vi bokat tid. Nu är det bara att vänta tills på fredag! Jag och marcus hoppade från klipporna, det var lite läskigt, men inte själva hoppet utav jag får panik i vattnet. Men vilken tur jag har som hoppade med en annan annars hade ja nog fått jätte mycket panik. haha sedan var ja en sådan tuffing som hoppade en gång själv. Men Senare sen så åkte alla vi in till Pula för att äta, det blev så att vissa utav oss kom hem med lite kläder till, en utav dem var jag. Skräll haha! När vi kom hem så slutade de att vi satt på resturangen igen. efter det blev det bad i polen, men denna gång kom det vakter, och vilken panik alla fick upp ur vattnet. men vakterna kom aldrig in i polområdet dog gick strand promenaden bortåt mot de andra stället. haha men skoj hade vi!

1 Juli
idag har vi inte sådär jätte många planer. Min mage vart jätte kass, så jag var inne en stund på morgonen och sedan fick jag tabletter utav Annika. Va bra att hennes tvilling syster är sjuksyster så man hade annika som en liten förbandslåda med en massa godsaker haha för det var inte bara jag som fick hjälp utav henne! tur att du fanns till hands där, Tack!

2 Juli
Idag blev det sol och bad och som alltid lite partajjande. badande i polen blev de inte idag just för att vakterna kom igår. så idag skippade vi det. Magen är mycjket bättre idag så det är jätte skönt. Madde har fått jätte mycket brännskador så hon kan inte vara isolen något mer förs dom har lagt sig ner, hur tråkigt som helst! Satt på resturangen och snackade lite med bartenderna som skall ta med oss till ulljanik ( ursäkta stavningen men vet ej hur de stället stavades) sedan blev de bad i polen de är faktiskt hur mysigt som helst att bara hoppa i där simma lite och sedan gå hem och sova. Glömmer aldrig dessa två veckor!

3 Juli
Idag är det torsdag och vi skall in till Pula i kväll på någon student party. Det ryktas om att det ska vara grymt mycket folk på utestället ulljanik. Och mycke riktigt så var det sjukt mycket folk. och typ 50 grader på dansgolvet. Så de blev inte alls mycket dansande. Men det gör inget för de var skoj iaf. blev inte så sent inne i Pula. Vi var kanske där max 2 timmar sedan blev det hemgång. Satte oss på resturangen, standard place´t lixom. Men det var helt okej. drack lite där och sedan negav vi oss till polen igen! Mycket redbull jäger har de vart dessa två veckor, men de är nog de godaste som finns! Efter badandet blev det sängs dax för imorgon är de dax att tattuera sig dagen innan man skall åka hem. =(

4 Juli
Idag vart de upp i bra tid för att göra sig i ordning och ladda inför gaddningen. Gud så nervös jag var för det. Jag mådde illa och skulle kunna spy vilken minut som helst. Men som man gör för allt sådant där, ja blev så nervös o spänner mig och tror att de ska göra så himla ont men det är en sådan smärta som man kan klara utav. Jag blev jätte nöjd :D Idag fyller johanna år också, och oj vilket firande hon fick vid resturangen, hon blev hurrad ja jag vet inte hur många gånger! det var jätte skoj! även om det blev en vit dag för mig, men sista dansen med alla glömmer man aldrig, "Black Magic Woman"  Imorgon åker vi hem, och det är så himla sorligt! =/ Vill inte!

5 Juli
Idag blir det att åka hem, så vi var uppe i bra tid för vi skall vara ute ur lägenheterna vid nio. Sedan satt vi vid reseptionen hela dagen var och käkade och sedan satt vi där. Tillslut vid 2 kom våran buss för att hämta oss. Gud man är verkligen jätte deppig när man tänker tillbaka på hur underbart man har haft det. säger bara en sak, Next year, here we come again! Måste dit!

den 7 Juli kom jag hem till Karlskoga. Det var skönt på ett sätt men man vill tebaks till värmen helt klart!

En semester som jag aldrig kommer glömma!


Kommentarer
marlén

välkommen hem! du får lägga upp lite bilder...

vill ju se tattoon :) pusss

2008-07-11 @ 23:05:00
URL: http://anithamarlenlinnea.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0